Profit.ro: Una dintre primele măsuri ale Guvernului Cîțu a fost ca funcțiile de prefect și subprefect să fie de demnitate publică, astfel încât persoanele numite în aceste funcții să fie membri de partid. Guvernul Cîțu a introdus, totodată, în legislație o prevedere pe care nici fosta majoritate parlamentară PSD nu a reușit să o impună, și anume că parlamentarii pot ocupa funcții de prefect fără pregătirea de specialitate cerută în cazul celorlalți candidați

După instalarea Guvernului Ciucă, liberalii și social-democrații au negociat noile numiri de prefecți și subprefecți, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, declara recent că: ”Una peste alta, peste 60% din prefecții și subprefecții negociați au fost deja numiți și urmează să fie instalați în funcție”.

Acum, documente oficiale analizate de Profit.ro arată că liberalii doresc majorarea salariilor angajaților din prefecturi și s-au interesat deja de impactul bugetar al acestei majorări.

Argumentul cu care este susținută majorarea salarială este acela că ”instituțiile Prefectului din întreaga țară, alături de celelalte autorități, fac parte, în continuare, din linia I de acțiune pentru combaterea răspândirii Covid”.

Ca urmare, au fost făcute ”primele demersuri pentru modificarea și completarea Legii 153 din 28 iunie 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, fiind ”necesară trecerea personalului angajat în instituțiile prefectului din categoria funcțiilor teritoriale, în categoria funcțiilor de stat, ceea ce ar presupune, totodată, majorarea veniturilor acestora”.

Potrivit sursei menționate, Ministerul Afacerilor Interne a calculat deja impactul bugetar al majorării, impact care se ridică la 4,3 milioane lei lunar, ceea ce înseamnă 51,6 milioane lei anual. (sursa)

Articolul precedentPOFTIM? Prețul gazului românesc a fost și cu 50% mai mare decât cel pentru gazul rusesc, importat
Articolul următorAstăzi de la 11, grevă de avertisment în școli