Un antreprenor orădean, V.L., ne-a transmis pe adresa de e-mail a redacției un mesaj extrem de dur la adresa fostei și a actualei administrații orădene (regimurile Bolojan și Birta) pe care le acuză de mutilarea intenționată a mii de arbori din Oradea, cu scopul ca aceștia să se usuce și să fie tăiați!

Iată ce transmite orădeanul:

”De 13 ani, odată cu venirea la guvernarea zonală a acestui Șarlatan, Ilie Bolojan, zilnic se taie din rădăcină arborii verzi, ca fiind, cică, “uscați,” sau se MUTILEAZĂ arborii, care apoi se usucă, automat!

O dată la 2 ani, “marele gospodar” Ilie Bolojan a semnat o Hotărâre pentru plata a milioane de lei către firme precum RER VEST și ELECTBRANS, pentru a tăia arborii orașului (aproximativ 3.500 de arbori ) și pentru a-i toaleta (aproximativ 11.000 de arbori).

Logic, afacerea continuă și acum fără întrerupere, pe timpul primarului Birta, pus tot de acest individ, Bolojan, care își aranjează emisiuni la televiziunile naționale pentru a-l preamări!

Este exact invers: Oradea a pierdut aproximativ 30.000 de arbori din cauza ESCROCHERIEI puse la cale de Bolojan…, care jefuiește cu seninătate orădeanul.

Zilnic, RER VEST și ELECTBRANS taie sau toaletează arborii orașului, care nu sunt plantați de Bolojan , ci încă de pe vremea imperiului Austriac, între  anii 1730-1900!

Între Gara Mare și Magazinul Crișul, de exemplu, nu mai exisăa acei tei seculari uriași. Au fost mutilați, adică “toaletați” și, logic, s-au uscat, iar apoi au fost tăiați din rădăcina.

Strada Horea este un alt exemplu unde existau trei coloane de tei seculari pe dreapta șoselei și trei coloane pe partea stângă a șoselei. În momentul de față mai există doar aproximativ 10% din teii seculari ai străzii Horea…

Parcul Bălcescu a pierdut peste 50 % din arborii existenți acum 6 ani deoarece Primăria a plătit firmelor căpușa bani pentru a tăia arborii parcului, deși unii arbori au fost plantați de contele Rhedey în urmă cu aproape 300 de ani. În februarie 2018, Garda de Mediu nu era ca și acum a PNL-ului și astfel eu, ca ecologist , am salvat 47 de arbori seculari care trebuiau tăiați din cei 60 aprobați de Primărie.  

Strada Tudor Vladimirescu, între fosta Fabrică de Lapte și Decebal, a pierdut absolut toți salcâmii seculari – nici unul nu mai există!

Acum a dispărut un tei secular de lângă Podul Intelectualilor. Au rămas doar florile uscate de tei, rumeguș și pamântul răscolit, din care s-a scos rădăcina pentru a nu se vedea că s-a tăiat un alt copac secular, verde!…

RER VEST are o freză cu care frezându-se rădăcina și rămânând doar rumegușul, se șterge automat DOVADA că arborii erau verzi și nu uscați…

Un alt episod recent s-a petrecut lângă fosta Policlinică Județeană: un castan secular era deja frezat la radacină pentru a se șterge urma, rămânând numai rumegușul. Dar,  pe al doilea castan secular l-am pozat cu un minut înainte să-l frezeze la rădăcină. Se vede CLAR că era perfect verde și nu era uscat!

De ce BOLOJAN și echipa lui nu sunt la închisoare pentru aceste cheltuieli enorme, prin care se plătesc milioane de lei pentru a se tăia arborii verzi din rădăcina si pentru a se toaleta (adică mutila!) arborii care, în urma toaletării, se usucă automat? 

Pentru distrugerea Dealului Ciuperca de ce “INTERGALACTICUL BOLOJAN” și firma căpușă care a executat lucrările nu sunt la închisoare? Cum este posibil să jefuiești populația cu așa taxe si impozite enorme, parcari cu mega-plată pe 60% din străzi și să nu pățești nimic, după ce ai cheltuit 4 milioane de euro la Ciuperca, care s-a dus la vale la prima ploaie?

Ce minte poți să ai când iți zic oameni deștepți să nu tai arborii din Parcul Ciuperca pentru că dealul va aluneca în urma ploilor de toamnă, iar tu să tai peste 7 luni toți arborii și Dealul Ciuperca să alunece? 

Pe Șoseaua Borșului s-au tăiat peste 5.000 arbori în ultimii 5 ani…

În Parcul Traian au rămas doar jumătate din platanii seculari, restul uscând-se in urma toaletărilor, ca de altfel și cei verzi, încă rămași…

Primăria Oradea plătește anual milioane lei prin semnătura lui Bolojan, și acum a lui Birta, pentru a se tăia arborii verzi ai orașului, pentru a se toaleta arborii orașului si pentru a se scoate din rădăcină gardurile vii și trandafirii din parcuri.

Iar acești bani ar fi putut fi plătiți pentru a se reasfalta toate străzile din Oradea, deoarece Oradea are cele mai proaste șosele din țară. Șoselele din Oradea, față de Timișoara, Cluj, Satu Mare, Arad, Iași, Brașov sau București, sunt foarte, foarte proaste. Nicidecum Oradea nu este orașul numărul 1 din Romania datorita lui Ilie Bolojan, ci totul este o minciună plasată pe televiziuni.”

sursa foto: V.L. 

Articolul precedent„Începem să le PERMITEM mai multă libertate”
Articolul următorChiar nu se poate așa ceva! Unchiul Ministrului Mediului ar fi organizat vânătoarea ursului Arthur!!