Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, 05.05.2021, TVR 1.

Sesizați vă rog nuanța care îmi dă fiori: „începem să le permitem mai multă libertate”! Adică libertatea noastră trebuie permisă de niște politruci de „dreapta” ajunși în funcții publice nici ei nu știu cum. Libertatea noastră stă în pixul unui ministru?

Din cauza unor astfel de declarații și atitudini fasciste ale „autorităților” unii oameni resping vaccinarea. Și e normal să o facă. Când „autoritățile” stimulează vaccinarea prin șantaj și „beneficii” precum revenirea la normalitate și când vezi înverșunarea lor de ne face bine cu forța, e normal să fim suspicioși. Și chiar trebuie să fim!

Doctorul Viktor E. Frankl, un supraviețuitor al lagărelor naziste, a scris o carte superbă, intitulată sugestiv „Omul în căutarea sensului vieții”. El spune un lucru pe care nu trebuie să îl uităm niciodată în relația noastră cu „autoritățile”:

Orice îi poate fi luat unui om, cu excepția unui singur lucru: ultima libertate umană – aceea de a-și alege atitudinea într-o anumită circumstanță, de a-și alege propria cale.” Mesajul e la fel de actual ca în urmă cu 70-75 de ani!

Premierul Cîțu a declarat că dacă până la finalul lunii Mai nu se va atinge borna de 5 milioane de persoane vaccinate, restricțiile în România nu se vor ridica. Așa că nu are rost să ne facem iluzii. Realistic vorbind, nu au cum să se vaccineze în mai puțin de o lună tot atâția cât s-au vaccinat în patru luni. Doar din pix se poate obține o astfel de performanță.

Tot Florin Vasile Cîțu a adăugat că „dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim şi noi OK”.

Să motivezi discriminarea unora spunând că și alții fac la fel spune multe despre capacitatea „autorităților” noastre. Pe de altă parte, în ciuda imaginii bune pe care o au astăzi nemții (mai ales la noi în România), eu nu aș uita așa de ușor trecutul lor nu foarte îndepărtat! Mai ales în contextul a ceea ce spunea Viktor E. Frankl…

Pe mine „modelul german” al premierului Cîțu nu m-a convins. Din contră. Mă sperie. (printreranduri.net)

Articolul precedentBihorul, printre singurele 6 județe rămase în scenariul galben!
Articolul următorDe la cititori: De ce Bolojan a lăsat Oradea fără 30.000 de arbori?