Nutriționiștii au explicat de ce este periculos să bei cafea pe stomacul gol și cu ce poți să înlocuiești acest obicei. Riști să te confrunți cu o serie de probleme de sănătate, dar și cu stres.

Consumul moderat de cafea are beneficii asupra sănătății, dar această băutură nu trebuie consumată pe stomacul gol. Nutriționiștii au dezvăluit și ca te ajută cafeaua: vigilență îmbunătățită (86%), stare de spirit îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și a performanței în activitatea fizică (51%).

Mai mult, ea oferă antioxidanți, ajută la arderea grăsimilor, reduce riscul apariției a numeroase boli, accelerează metabolismul, îmbunătățește concentrarea și protejează ficatul sau inima. Nutriționiștii au mai declarat că nu cafeaua este periculoasă, ci momentul în care o bem sau cantitatea.

Cu toate astea, consumul cafelei negre pe stomacul gol poate provoca o serie de afecțiuni. Nivelul de cortizol – un hormon care ne controlează ceasul biologic și abilitatea noastră de a rămâne treji – se ridică foarte rapid, iar acest lucru este periculos.

Consumul cafelei pe stomacul gol ridică și nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Nutriționiștii recomandă să bem cafeaua după ce am mâncat ceva sau la o oră după ce ne-am trezit.

De ce nu trebuie să bem cafea pe stomacul gol

Și Meg Gerber, specialist în medicină funcțională, a declarat că nu trebuie să bem niciodată cafea pe stomacul gol. „A bea cafea înainte de a consuma alimente ne poate provoca mai mult stres, deoarece majoritatea dintre noi suntem deja agitați la începutul zilei.”, spune ea, , potrivit timpul.md.

Cafeaua poate crea dependență, au mai spus nutriționiștii. Consumul unor cantități excesive poate duce la anxietate, neliniște, palpitații cardiace și agravarea atacurilor de panică. Poate duce chiar la dureri de cap, migrene și hipertensiune arterială la unele persoane. Ei recomandă să vă limitați consumul de cofeină la aproximativ 400 mg pe zi – echivalentul a 4-5 cești (0,95-1,12 litri) de cafea.

Dacă aveți anxietate, înlocuiți cafeaua cu infuzii fără cofeină sau cel puțin limitați-vă consumul total la maximum 200 de miligrame pe zi. Este important să beți suficientă apă, deoarece cafeaua este un diuretic.

Articolul precedentVaccinul antigripal poate fi făcut de acum și în farmacii
Articolul următorSuedia pretinde că susţine aderarea României în Schengen. Anunţul făcut de premierul suedez în plenul Parlamentului European