Multora dintre noi le plac poveștile frumoase, iar eu una nu fac excepție. Însă, așa cum Bihor News scria și ieri, că ne place, că nu ne place, pentru a trăi mai bine ca și comunitate, suntem obligați să ne uităm în oglindă! Și, aș adăuga eu, să le arătăm oglinda și celor care ne conduc. Mai ales celor care ne conduc.

Ni s-a spus la început de an că primăria ne va lovi cu 172 de noi șantiere. Aflăm acum că, de fapt, lista nu e gata!! Atunci de unde știm că sunt 172? De unde știm cât costă? De unde știm calendarul lor? De unde știm modalitatea prioritizării sau chiar a stabilirii necesității lor?

Ni s-a spus că avem anul acesta un buget mai mare! Doar că, aflăm acum, el este mai mare pentru că anul trecut nu s-au desfășurat toate lucrările anunțate și au mai rămas bani. Bugetul nu este, obiectiv, mai mare!

Ni s-a spus că fostul guvern a distrus economia și mediul privat! Ni se spune acum că au crescut încasările la bugetul local prin creșterea numărului de firme din oraș. Deci, cum?

Ni s-a spus că orașul are o viziune de dezvoltare, un plan, o strategie. Azi suntem informați că dacă tot sunt bani europeni, ar fi păcat să nu-i atragem. Încă o dată, eu una nu mă voi opune niciodată atragerii de fonduri UE, dar logica după care sunt, teoretic, atrase, e stricată rău de tot. Deci, dacă sunt reduceri la magazine ar trebui musai să cheltuim bani? Cum se lovește asta de partea cu viziunea? Oradea, quo vadis?

În fine. Cum spuneam, ne plac poveștile frumoase. Doar că atunci când vine vorba de viața reală eu cred că e infinit mai sănătos să renunțăm la ele, să renunțăm la laudă și festivisme și promisiuni și propagandă și să ne apucăm să le spunem orădenilor adevărul.

ORICE altceva nu e decât fariseism și populsim ieftin și ineficient. Pe banii orădenilor, desigur.

Articolul precedentUSR acuză PNL de politizarea educației și vrea desființarea unor instituții! Dar nu de tot…
Articolul următorNu investiți la bursă dacă nu înțelegeți! Cinci reguli ca să nu vă pierdeți banii!