Prima femeie din România care promova acte de terorism a fost reţinută, din nou, de procurorii DIICOT.

Liliana Florentina Gîdea distribuia pe reţelele de socializare scene de luptă şi din timpul antrenamentelor organizaţiilor teroriste, active în Orientul Mijlociu. În octombrie 2021, a mai fost reţinută pentru aceleaşi fapte şi condamnată la închisoare cu suspendare. A mai fost reţinută şi în noiembrie 2022. 

În noiembrie 2022, a fost reţinută pentru aceleaşi fapte

Persoana respectivă a fost acuzată şi în noiembrie 2022 de săvârşirea infracţiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ambele infracţiuni au fost comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru acelaşi gen de fapte).

Articolul precedentANFP promite transparență în concursurile pe funcție publică
Articolul următorCiolacu vrea ca munca să fie taxată mai puțin, la fel ca în țările dezvoltate. Consiliul Fiscal nu vrea să-i permită!