ZF.ro: Majoritatea judeţelor (29 la număr), adică 70% dintre ele, au peste 15.000 de fermieri, ceea ce arată că această activitate este de bază în multe părţi ale ţării.

Numărul de fermieri care au solicitat subvenţii în 2022, înregistrat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), este de 790.108. Cei mai mulţi, peste 12% din total, se află în judeţele Suceava, Bihor şi Dolj, arată o analiză ZF pe baza datelor oferite de instituţia aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Dacă luăm în calcul şi personale care fac agricultură de subzistenţă, numărul fermierilor ar sări de 2 milioane, fiind cel mai mare din UE, conform Eurostat.

Suceava are unii dintre cei mai mulţi cultivatori de cartofi, fiind judeţul cu a doua cea mai mare producţie din ţară după Covasna, unul dintre marii producători de varză, dar şi de mere. De asemenea, este un producător important şi de cereale, astfel se explică numărul mare de fermieri, de peste 43.500, conform APIA. (Florentina Nițu)

Articolul precedentÎntrunirea decanilor facultăților de teologie ortodoxă la Oradea
Articolul următorO asociere de constructori români, desemnată să realizeze lucrările la secțiunea Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania. În cât timp vor fi gata lucrările