S-a terminat, în sfârșit, „festivalul democrației” din PNL, scrie printreranduri.net.

Acum, între noi fie vorba, congresul de Sâmbătă de la PNL a semănat cu orice altceva, dar mai puțin a festival. Singura asemănare cu Untoldu au fost cozile și înghesuiala de la urne și nerespectarea măsurilor anti-COVID (impuse chiar de „autoritățile” peneliste pentru muritorii de rând dar și nu pentru participanții Congrese galbene). În rest, Congresul PNL a semănat mai mult cu un bâlci: a fost cu huiduieli ca la ușa cortului, cu „negocieri” ca la târgul de vite, dar și cu acuzații de fraudă ca pe vremea lui Stalin. Pe de altă parte, a semănat și cu o coridă spaniolă în care delegații au fost chemați la uciderea rituală a vechiului președinte, sacrificat pe altarul Palatului Cotroceni.

Cât privește caracterul democratic al evenimentului, acesta este cel puțin îndoielnic. Ce democrație de partid e aia când delegații au avut de „ales” între aranjamentele liderilor de filială, fiind apoi obligați să arate că votul lor a respectat târguiala fruntașilor? Ar fi trist ca democrația să se reducă la atâta!

Cum era de așteptat, Florin Vasile Cîţu a fost ”ales” noul președinte al PNL și va conduce partidul împreună cu #echipacastigatoare. Cu binecuvântarea lui Iohannis.

În mod paradoxal, congresul nu a reușit să rezolve mare lucru din dilemele PNL. Din contră, prin alegerea lui Cîțu, peneliștii au scăpat de Orban, dar și-au creat alte probleme.

Mulți peneliști se întreabă însă cum va arăta partidul lor cu această echipă mai mult pedistă decât liberală? Și cât va mai continua picajul în sondajele de opinie și încrederea oamenilor? Mai ales că actul de guvernare merge prost și nu reușesc să livreze mai nimic din promisiuni…

Alții se întreabă oare cât mai rezistă Cîțu în scaunul de prim-ministru de la Palatul Victoria? Și cum va rezista? Cu sau fără USR-PLUS? Cu sau fără sprijinul extremiștilor de la AUR sau a „ciumei roșii” de la PSD?

Am văzut opinii care spun că PNL s-a sinucis la Congresul din 25.09.2021. Mă îndoiesc că partidul Brătienilor va avea soarta PNȚCD. Cel puțin cât nu iese din cuvântul Cotroceniului, PNL va rămâne relevant. Problema PNL rămâne însă tocmai această dependență (prea mare) față de Iohannis și de jocurile de culise ale Sistemului. Este foarte greu să identifici astăzi la PNL lideri adevărați, liberali autentici care să scoată partidul din mediocritate. Mai toți din conducere arată și funcționează ca niște politruci de tarabă, niște politruci care în fiecare zi – prin prestația lor lamentabilă – reușesc să mai bată un cui în coșciugul partidului și al liberalismului. Apropo de liberalism. Nici cu identitatea doctrinară PNL nu e lămurit pe deplin. Partidul acesta este liberal progresist sau creștin-democrat conservator? Dincolo de aceste aspecte, problema cea mai mare a peneliștilor este că au preluat de la pesediști plăcuțele suedeze și în curând se vor trezi la gardurile sediului din Modrogan cu haștagiști care vor striga ”Cuie Mîțu”! (printreranduri.net)

Articolul precedentPeste 80% dintre bolnavii de cancer sunt nevoiți să își cumpere medicamentele!
Articolul următor5.655 de cazuri noi, 109 decese și 1.218 de pacienți la ATI. Niciun pat liber în Bihor!