Românii au câștigat mai puțin în august. Salariul mediu net, la nivel național, a ajuns la 3.275 de lei, fiind cu aproape 100 de lei mai mic decât în iulie, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 3% într-o singură lună. Pe domenii de activitate, cea mai mare scădere a veniturilor a fost înregistrată în domeniul tehnologiei, de aproape 500 de lei.

Cele mai mari salarii sunt în continuare în domeniul tehnologiei, unde câștigul mediu net este de 7.400 de lei, deși a scăzut cu aproape 500 de lei față de luna trecută.

Pe de altă parte, cele mai mici venituri le găsim în hoteluri și restaurante, unde un salariat câștigă în medie puțin peste 1.700 de lei net. 

Și în sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net, în principal ca urmare a acordării în luna precedentă a tichetelor de vacanţă.

Cea mai mare scădere este în învățământ, de peste 12 la sută, urmată de cea din administrația publică și sectorul sanitar. (sursa)

Articolul precedentCel mai negru bilanț de la începutul pandemiei!
Articolul următorUn singur atestat de recunoaştere a experienţei profesionale a fost eliberat din 2016 până în prezent, deși se cere o singură condiție