Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 23 iunie, primul cod roșu de caniculă din acest an, valabil pentru zilele de 24 și 25 iunie, pentru regiunile din nord-vestul României. Vor fi „temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat”, potrivit ANM.

Zonele afectate sunt județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Joi și vineri, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra „temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei”, potrivit ANM.

Temperaturile vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții, valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade.

Trei zile de caniculă de astăzi, în toată țara

Un val de căldură pune stăpânire de astăzi România. Țara este sub avertizare de cod galben și cod portocaliu de disconfort termic, începând de astăzi, 23 iunie, până pe 25 iunie.

Județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare se află sub cod portocaliu, în timp ce restul țării este sub avertizare cod galben.

Astăzi, 23 iunie, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22-25 de grade. (sursa)

Articolul precedentAdio, investiții în plan local! La Guvern s-au terminat fondurile, după doar 4 luni/ DOCUMENT
Articolul următorCîțu pune la îndoială Parlamentul care l-a votat pe EL premier!…