agrointel.ro: O nouă fabrică de tractoare va fi construită în vestul țării, la Ghioroc, în județul Arad. Investiția se ridică la peste 400 de milioane de euro, iar primul tractor va ieși pe poarta uzinei în luna octombrie 2023.

Compania austriacă Syn Trac este cea care va începe construirea unei fabrici de asamblare tractoare la Ghioroc, lângă Arad. Uzina va avea circa 600 de locuri de muncă, iar investiția a fost anunțată odată cu lansarea proiectului parcului industrial al comunei Ghioroc, aflatră la circa 20 km de Arad.

400 de tractoare vor fi asamblate anual la Ghioroc

Managerul consorţiului de firme care vor activa la Ghioroc, Patrick Monac, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică locală se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi livrate în special în Europa de Est.

„În acest an vom construi fabrica de tractoare Syn Trac, iar în octombrie anul viitor vrem să iasă primul tractor de pe linie. Producţia din România va avea ca țintă ţările din estul Europei şi Orientul Mijlociu. În acest an vom dezvolta şi proiectul pentru fabrica de remorci şi mecanisme hidraulice şi cutii de viteză. Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafaţă de zece hectare. Avem deja o comandă de 1.500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, a declarat Patrick Monac, citat de economica.net.

El a menționat că în acest moment în Austria se produc în jur de 400 de tractoare pe an cu un număr de numai 85 de angajaţi, în condiţiile în care fabrica de acolo este robotizată.

Compania va oferi burse de studiu studenților din Arad

Compania va colabora cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pentru pregătirea studenţilor care vor lucra în domeniu, aceştia urmând să beneficieze de burse de studiu.

Patronul Syn Trac, Stefan Putz, a explicat că tractoarele ce vor fi asamblate la Ghioroc au capacităţi unice de lucru, beneficiind de tehnologii brevetate. (agrointel.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.