Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica temporar accentuata, valabila pana marti seara, in aproape toata tara, si un Cod portocaliu de ploi abundente ce vizeaza zona Litoralului.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 31 mai, ora 15:00 – 1 iunie, ora 21:00, va fi in vigoare un Cod portocaliu de averse in judetul Tulcea si in zona costiera a judetului Constanta, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 50 – 70 l/mp.

De asemenea, in perioada 31 mai, ora 12:00 – 1 iunie, ora 21:00, pe fondul avertizarii Cod galben de vreme instabila, in Dobrogea, in estul si nord-estul Munteniei si in jumatatea de sud a Moldovei va ploua insemnat cantitativ.

In acelasi timp, in Banat, Crisana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, in vestul si nord-vestul Munteniei, precum si in jumatatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si, izolat, grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 – 30 l/mp si, pe arii restranse, 40 – 50 l/mp.

Conform ANM, pana miercuri, la ora 10:00, va fi valabila o informare de manifestari de instabilitate atmosferica la nivelul intregii tari. Vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina.

Totodata, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 – 20 l/mp si, pe arii restranse, 25 – 30 l/mp. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.