Undeva în Bihor există un mic orășel, Beiuș pe numele său, care se pregătește să devină un fel de capitală de suflet a Coanei Mița. Biciclista, desigur, căci orășelul cu nici 10.000 de locuitori se pregătește să toace cîteva milioane de euro pentru piste de biciclete. Ceea ce e foarte frumos, că e bine să faci sport, să faci mișcare, să fii în formă.

A. Cristorian: Atît că, în timp ce beiușenii vor admira pista, niște băieți deștepți vor da pedale la buget și vor căra spre conturi purcoiul ăsta de bani.

Estimat la 11,7 milioane de lei de către Primărie, contractul a fost adjudecat, pe data de 13 martie, pentru doar 11,4 milioane de lei. Deh, licitație serioasă, procedură simplificată, tot ce trebuie ca să fie bine. Urmare a licitației, banii vor ajunge la două firme, Ilie Viorel Construct SRL și Prof Con Invest SRL.

Prima dintre ele este deținută de un domn pe nume, ați ghicit, Ilie Viorel.

Firma din Tărcăița, o comună învecinată cu Beiușul, este un fel de firmă de casă a Primăriei.

De la centura ocolitoare și alte lucrări de drumuri pînă la recentele piste de biciclete, firma pare să aibă un mare lipici la contracte. Și, cum îi stă bine unei firme cu lipici la banul public, de-a lungul timpului a fost validată și cu niște dosare pe la DNA, pentru exploatări din balastiere și alte combinații românești.

Cealaltă firmă, Prof Con Invest, e din Maramureș, unde s-a mutat de la Cluj, avînd și ea lipici la banul public, la contracte de milioane de euro pentru reparații de drumuri comunale.

Ce contează, însă, este că, iată, în sfîrșit, se va împlini visul bicicliștilor beiușeni, care vor avea ditamai pista în localitate. La un cost minuscul, de cîteva sute de euro pe cap de locuitor. (catavencii.ro)

Articolul precedentFlorian Bodog: România trebuie să renunțe la cota unică!
Articolul următorSorin Grindeanu: Vom deschide drumul expres în 28 martie