Florian Bodog, senator PSD Bihor – În decembrie anul trecut, după ce a lăudat eforturile Guvernului României de reducere a deficitului și pentru încurajarea creșterii economice, Fondul Monetar Internațional a recomandat ca măsură suplimentară și trecerea de la cota unică la impozitul progresiv.

Raportul publicat săptămâna trecută de OCDE pentru România recomandă și el tranziția spre o impozitare progresivă a salariilor. Inclusiv secretarul general al organizației – la care țara noastră dorește să adere – a spus, într-un interviu acordat acum câteva zile presei române, că actualul sistem de impozitare lovește în românii cu salarii mici și încurajează munca la negru.

Ani de zile, cei de dreapta ne-au spus că impozitarea progresivă ar fi o măsură comunistă. Aș vrea să le spună și celor de la FMI și OCDE că sunt comuniști. Nu i-am auzit până acum.

Aș vrea să le spună și Statelor Unite, Angliei, Germaniei sau Franței că sunt comuniste și să învețe aceste țări cu e de fapt cu democrația și capitalismul.

Aș vrea să le spună românilor că modelul economic al dreptei din țara noastră sunt state precum Bolivia, Madagascar, Arabia Saudită sau Mongolia, toate folosind cota unică de impozitare.

Dar mai mult decât orice, aș vrea, la modul cel mai serios, ca în sesiunea parlamentară viitoare să dezbatem și să adoptăm un proiect de lege care să ne pună de partea corectă a istoriei și economiei.

Dogmatismul de „dreapta” este păgubos nu doar pentru economie ci – o spun FMI și OCDE – și pentru buzunarele și viața majorității românilor.

sursa – Declarație politică, Senatul României, 19.03.2024

Articolul precedentLiderii PNL și PSD, control la șantierele de infrastructură rutieră, inclusiv în Bihor (VIDEO)
Articolul următorCoana Mița din Beiuș și pista de biciclete…