Șoferii care fac drifturi ilegale vor rămâne fără permis. Potrivit Digi 24, începând cu 27 februarie, teribiliști care se distrează cu mașina pe stradă sau parcări, făcând drifturi vor ajunge pietoni pentru 30 de zile.

În prezent, cei care fac drifturi ilegale pe străzile sau în parcările din România pot fi sancționați doar pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, cu amendă cuprinsă între 200 și 1000 de lei. Noile modificări ale legii permit sancționarea cu amendă între 580 și 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Amenda este și mai mare, iar permisul este suspendat 60 de zile în cazul în care în urma distracției are loc un accident ușor. Profesioniștii din domeniul drifturilor spun că pot avea loc și accidente cu victime, pentru că în jurul mașinilor se adună întotdeauna curioși.

De pe 27 februarie apar pedepse mai aspre pentru șoferii care merg pe banda de urgență pe autostradă sau cei care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată. (sursa)

Articolul precedentTânăr fermier, dat în urmărire generală după ce a plantat cannabis în grădină cu fonduri europene, în Ineu, Bihor
Articolul următorMonedele cripto, în cădere liberă pe fondul crizei din Ucraina