Ieri, Florin Cîțu, prim ministrul României, și-a pus pe Instagram un video cu el în formă de Superman. Fiind foarte inspiratoare această ipostază, am descris, în cuvinte prea mediocre, ce-am înțeles din această nouă închipuire a lui Florin Cîțu, prim ministrul României. 

Facem un act cultural, nu? Efectuăm o hermeutică iconică.

Prim-ministrului Florin Cîțu, adevărul este, că nu-i mai ajunge la nas simpla Putere de la Palatul Victoriei. Și o spune chiar el pe Instagram. Nemaiavând nici cea mai simplă legătură cu realitatea, s-a înălțat la ceruri, în calitate de Superman. Și Ceaușescu a făcut-o, dar cu forța. Cîțu o face de bunăvoie. Clar, te ridici la ceruri când ai PUTEREA.

În logica puterii acestor închipuiri, astfel de drumuri printre stele sunt foarte foarte normale. Florin Cîțu nu mai percepe puterea pe pământ, ci doar cea dată de închipuire, de ceruri. Cîțu a ajuns primul între închipuiți. România este prea puțin pentru el.

Superman Cîțu merită însă o hermeneutică mai aplicată. Să trecem la observații cu mult mai simple.

Urcat la ceruri prin propriile gogorițe, Florin Cîțu are toate calitățile unui Superman abia acum. Pe Instagram. Până acum se lăuda cu PIB-uri, creșteri economice. Acum a terminat economia. Acum se laudă cu el însuși.

Florin Cîțu este frumos pe Instagram! Photoshop i-a luat părul lui Orban din cap și i l-a dat lui. Adevărul este că bătrânului Ludovic, acest Rege Lear al politicii liberale, nu-i mai trebuie păr. I s-a luat puterea, păr îi mai trebuie?

Florin Cîțu este înc-o dată foarte frumos. În sfârșit apare și tace. Nu spune nimic ca Superman. În sfârșit, nu se aude pelticind limba română, scuipând-o ca pe o sămânță degerată.

Florin Cîțu, ce frumos ești iarăși, cu chipul acela de mort viu, ca al Luceafărului, nu? N-ai pic de sânge în obraji! În paronamarea din VIDEO (BRAVO staffului lingușitor și creativ!) vedem cu toțiiiiii fața ta perfectă. Ți-au dat și cu fond de ten, n-ai decât ridul gândirii. Fața ta n-are profunzimi. Se vede de aproape că nu ți-e rușine obrazului.

Florin Cîțu, ce viteaz ești! Doar pe Instagram, puteai să salvezi avioane închipuite. Și esți antrenat. Zile și nopți, neadormit, te-ai antrenat cu gogorițele lui Rareș Bogdan, ale lui Klaus Iohannis, ale lui Emil Boc.

Florin Cîțu, ce puternic ești, da doar în imaginația ta! Închipuirea ta de acum n-are limite, o știm. Ai atâta Putere! Oprești țara din loc că așa ai tu chef. Oprești Moțiunea că așa te-a pocnit pe tine bâzdâcul. Oprești totul de dragul “avioanelor” tale. Nimeni nu te va da jos din propriul tău balon.

Ieri, joi, erai biet Superman, astăzi, vineri, nu te-ai trezit Dumnezeu? Sâmbătă, nu vei mai avea egal. Ce vrei tu să fii, Cîțule?

Eugen Istodor / HotNews.ro

Articolul precedentCifrele care dau fiori: cât de mult îi costă pe români utilităţile faţă de vecinii din regiune. „Când aţi terminat de căscat gura la saga politică, uitaţi-vă la dezastru”
Articolul următorPrimarul comunei Țețchea: Vă voi oferi tot sprijinul necesar pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional