Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni. Premierul a fost întâmpinat la sosire de reprezentanţii conducerii Automobile Dacia și a fost însoţit de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, şi de ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

“Am fost impresionat de nivelul de tehnologie, de organizare. Trebuie să felicităm management-ul și faptul că Renault continuă să investească în această platformă industrială. Felicit aproape 12.500 de oameni care lucrează în schimburi pe această platformă industrială. Alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia. De data aceasta vorbim de 150.000 de oameni și vorbim de comenzi de 2,2 miliarde de euro.

Este unul din motoarele economice ale României. 10% din exportul României este asigurat de Dacia. Astăzi cu mândrie am aflat că am reușit să-i batem și pe italieni la ei acasă, cu adevărat, nu la fotbal, ci la mașini vândute pe teritoriul Italiei.

Am făcut și un drive-test, cu noul model de Duster care, cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ani, este bestială! Și o să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar.

Am făcut o promisiune. Prin șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, din acest moment vom avea o echipă de lucru care va lucra și cu echipa de aici și de la Craiova, pentru că este același domeniu de activitate, pentru a închide toate hățișurile legislative și birocratice care costă bani. Orice întârziere de livrare și sincope costă bani. Ca să rămână competitivi pe piață, nu doar pe piața din România, ci și pe piața mondială de producție de autovehicule, statul trebuie să stea alături de investitori și să omoare toți acești timpi care costă bani”, a declarat premierul.

Din acest moment Guvernul României și premierul României, va folosi un singur brand, respectiv, Dacia! Mașina mea ca și premier din acest moment o să fie Dacia Duster”, a mai spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta a mai declarat că va exista o echipă de lucru cu Dacia și cu Ford de la Craiova pentru a închide toate hățișurile legislative și birocratice care în business costă bani. (sursa)

Articolul precedentTrump o ia, ușor, ușor, ranza! Denunţă drept ”o hotărâre distrugătoare pentru ţară” respingerea cererii sale de imunitate penală cu privire la fapte din timpul preşedinţiei
Articolul următorIoan Mang: Trebuie să combatem fenomenul deepfake! E ciudat cum USR se opune… (VIDEO)