COMUNICAT DE PRESĂ

În aceste zile, opinia publică a fost șocată de înregistrările și mărturiile prin care Bogdan Pater, lider PNL Bihor, a comis fapte pasibile de incriminare penală, legate de relații nepotrivite cu minori.

Funcțiile politice în cadrul PNL Bihor, precum și funcțiile publice deținute prin grija PNL Bihor, obligă partidul care l-a propulsat la o delimitare categorică de conduita reprezentantului său. Considerăm că lipsa de reacție a conducerii PNL Bihor față de faptele comise de acesta induce ideea de acceptare tacită a acestor practici, de natură penală, imorale și anticreștine.

Dacă această persoană era, până ieri, comunicator și responsabil de imaginea Tineretului Liberal, nu miră pe nimeni comportamentul deviant și limbajul suburban folosit de membri Tineretului Liberal sau ai PNL în discuțiile din spațiul public.

Amintim alte decizii recente ale PNL Bihor, de promovare pe funcții de responsabilitate publică a unor candidați compromiși, dovediți ca fiind colaboratori ai poliției politice comuniste (cazul primarului de la Aleșd), sau trimiși în judecată pentru fraudarea banilor publici (primarul din Abram). Amintim de cerneala simpatică cu care au fost fraudate concursurile pentru ocuparea posturilor de directori în școlile bihorene.

Tăcerea din jurul abuzurilor de orice natură, dar în special cele împotriva copiilor este inacceptabilă. Reprezentanții PNL Bihor nu doresc să vorbească despre acest caz, făcându-și calcule cinice cu privire la pierderi de imagine, dar nu pot fugi de responsabilitatea lor pe un subiect care șochează într-un mod profund societatea.  

Justiția va decide asupra faptelor comise, dar PSD Bihor somează conducerea PNL Bihor, în numele clasei politice, să își asume public o poziție față de acțiunile descalificante ale liderului său, propulsat de partid în spațiul public.

Biroul de Presă al PSD Bihor

Articolul precedentBani pentru firmele care angajează tineri și persoane de peste 45 de ani. Anunţul făcut de ministrul Muncii
Articolul următorOlanda (țară Schengen): Amenințată de mafie, prințesa moștenitoare Amalia iese din casă doar pentru a merge la universitate