Temperaturile vor fi cele specifice acestei perioade în perioada 19-25 martie, apoi vor fi mai ridicate decât cele obişnuite, până la jumătatea lui aprilie.

În ultima săptămână din martie va ploua în aproape toate regiunile, conform prognozei pe patru săptămâni anunţate marţi de meteorologi.

Săptămâna 18 – 25 martie

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi uşor mai ridicate.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 25 martie – 01 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 01 – 08 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Săptămâna 08 – 15 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. (sursa)

Articolul precedentDe la cititori. Dacă în locul domnului Cupșa, în avion era domnul Gavril Bolojan sau, mai rău, propagandiștii Minunăției Sale?
Articolul următorSONDAJ. Aproape trei sferturi dintre români preferă să cumpere produse româneşti / 76.9% sunt de părere că în situaţii de criză trebuie mai întâi să se ajute singuri şi abia apoi să ceară sprijinul statului