Traficul rutier pe DN 18 în Pasul Prislop (1.400 de metri altitudine) din Munţii Pietrosul Rodnei decurge în condiţii de iarnă, iar drumarii au fost nevoiţi să intervină pentru a curăţa carosabilul, a informat miercuri, 21 septembrie, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

“Aseară a fulguit în Pasul Prislop, iar pe timpul nopţii de marţi spre miercuri, a nins, mai consistent spre vârful pasului montan unde stratul de zăpadă a ajuns la 2 cm. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au acţionat cu două utilaje şi au împrăştiat patru tone de material antiderapant. Nu au fost semnalate probleme in trafic”, a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, în zona montană la peste 1.400 m precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla slab la moderat.

“Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă.Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse, îndeosebi după-amiază şi seara, va ploua” a spus Dan Bucă. (sursa)

Articolul precedentGuvernul deschide calea pentru reforma teritorială și unificarea localităților. În ultimii ani au existat două tentative de unificare a unor localități învecinate, la Oradea și la Buzău, ambele eșuate
Articolul următorAgenţiile de turism cer demisia de onoare a ministrului Antreprenoriatului şi turismului Daniel Cadariu