Cu ocazia vizitei în Parcul Văcărești, dar și cu alte ocazii, s-a putut observa că, în cei șase ani și ceva de mandat, Klaus Iohannis are, totuși, realizări – scrie jurnalistul Doru Bușcu. Aceste succese sînt vizibile. De exemplu, burta președintelui a dispărut. Ușoara curbură a spatelui în zona superioară, cea care îi obliga pe cameramanii de curte să-l filmeze doar din față, s-a diminuat.

Ținuta președintelui s-a îndreptat ca urmare a unor vădite strădanii sportive. Brațele, așa cum s-a văzut la vaccinare, au căpătat forme musculare, semn al trasului de fiare. Președintele s-a subțiat, are o alură întinerită, pe care costumele sportive, unele dintre ele primite din fonduri operative, o pun în valoare. Și toate astea mulțumită schiului practicat în zilele incendiului de la „Matei Balș“, tenisului și golfului făcute pe durata întregii pandemii și, nu în ultimul rînd, fitness-ului executat în locul altor activități prezidențiale, cum ar fi convocarea Consiliului Superior de Apărare a Țării, verificarea combaterii pandemiei sau supravegherea elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență.

Există însă și alte realizări ale Președinției în acești ani. Aici trebuie menționată decizia salutară de a renunța la vopseaua cărămizie pe care frizerul SPP i-o amesteca în păr o dată la două săptămîni, întotdeauna inegală în nuanțe, făcîndu-l pe șeful statului să pară că-și schimbă peruca ori de cîte ori citește la prompter. Acum, cele cîteva fire albe, pe care Serviciile s-au străduit atît să le ascundă, și-au redobîndit dreptul de a-i dezvălui maturitatea și înțelepciunea, așa cum îi stă bine oricărei piese de mobilier trecute de 60 de ani.

Nu departe de păr se află fața președintelui, împrospătată și ea cu Botox și alifii, cu ultraviolete și tratamente bio. Această față, pe care speram s-o vadă mai des liderii lumii și poporul român, e ținută la adăpost, în week-end-urile de la Sibiu, pentru a nu-și consuma frumusețea dobîndită cu atîta trudă.

Toate aceste reușite n-ar fi fost posibile fără o dietă pe măsură. Aici trebuie pomenită bucătăria moleculară, care produce ambrozie pentru zei la prețuri demne de legendele Olimpului și care îmbină chimia după ureche cu fița, inutilul și trufia. Mîncarea scumpă și colorată, iubită de cocalarii nutriționiști, i se citește președintelui pe chip atunci cînd recită, cu accentele alea neomenești, cuvîntul „pesede“.

Și mai sînt victorii. Una, de pildă, e în Secția de Recuperare a unui spital de stat din București. Președintele și prima doamnă vizitează regulat camerele de înfrumusețare amenajate special. Acolo, pe paturi de masaj cu pietre de turmalină, cu raze infraroșii, ioni negativi și muzică de relaxare, cuplul își redobîndește tinerețea.

În cei trei ani și jumătate care i-au rămas din mandat, Klaus Iohannis are șanse mari să ajungă iar la vîrsta primarului din Sibiu și să-și reia viața de unde a lăsat-o, ca și cum nici n-a fost președinte.

Doru Bușcu / catavencii.ro

Articolul precedentIohannis, strâns cu ușa în problema ‘PENALILOR’ din PNL: Vom vedea
Articolul următorMai primesc fermierii despăgubiri? Ministrul Agriculturii: ”Nu mai vreau să fac promisiuni”