Pentru că Oradea merge strună (!!) și nu mai are nimic de rezolvat, Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor și primarul municipiului Oradea a decis să le dea lecții bucureștenilor.

Într-un interviu acordat publicației Adevărul, Ilie Bolojan învață Primăria București ce ar trebui să facă: șosea de centură cu patru benzi, pasaje subterane și supraterane, parcări la marginea orașului, transport public de calitate și, veste bună pentru Firea, continuitate în funcție.

Numai că! La Oradea, din 5 pasaje supraterane 2 sunt făcute de primărie și 3 de guvernele ultimilor ani, pasaje subterane nu avem încă, parcările de la marginea orașelor au fost făcute de și pentru centrele comerciale, șoseaua de centură a fost contruită tot de guvern și este întreținută (inclusiv iarna) de CNAIR și, deși e primar de 12 ani, Ilie Bolojan nu a cumpărat un tramvai nou măcar!

Spre comparație, e ca și cum ne-am apuca noi să dăm sfaturi celor de la… Adevărul. În 2016 Bucureștiul avea o populație estimată undeva la 2,5 milioane de locuitori, iar Oradea de peste zece ori mai puțin!

Și un gând de final. Aroganța și suficiența sunt de multe ori semnul sfârșitului. Mai îndepărtat, sau mai apropiat.

Articolul precedentLa Davos, cu Sică Mandolină
Articolul următorPoluarea din Oradea ne omoară. New York Times are dovada!