București-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, în timp ce județele Timiș și Cluj vin puternic din urmă, cu salarii medii nete de 3.500 lei, scrie profit.ro. La pol opus, Vrancea, Vaslui și Dolj sunt județele cu cele mai mici salarii medii, acestea depășind ușor 2.500 lei net.

Județele cu cele mai mari venituri sunt și cele în care candidații manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii județelor Mehedinți, Teleorman și Giurgiu sunt cel mai puțin interesați de a afla câștigurile pieței.

„În România, salariile rămân în continuare un subiect fierbinte, dar și unul tabu. După un 2020 cu plafonări sau chiar scăderi salariale, e necesară din nou discuția despre venituri transparente într-un an de revenire ca 2021, când angajările sunt din nou la nivelul pre-pandemic”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai mari salarii nete lunare depășesc 22.000 lei și vizează funcții de management ca Director General, Manager de Vânzări sau Director Economic. Cele mai bine plătite domenii sunt IT Software, Achiziții și IT Hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiți sunt românii care lucrează în Au pair/Baby sitting/ Curățenie, Confecții și Office/Back-office/Secretariat. (profit.ro)

Media salarială din Bihor este mai mică decât în Botoşani, judeţ care a atras de 12 ori mai puţine investiţii străine decât Bihorul.

Ilie Bolojan, citat de zf.ro, încearcă să dea vina pe restul județului, DEȘI două treimi din totalul angajaţilor din judeţul Bihor lucrează în zona metropolitană a Oradiei, ceea ce înseamnă că şi în Oradea angajatorii oferă salarii mici. (sursa)

Articolul precedentDeputatul Ioan Mang: Zero Euro din PNRR în 2021!
Articolul următorÎntr-o țară normală, Cîțu ar fi fost deja luat și el la întrebări de către DNA. Dar nu în țara asta…