Omenirea trăiește pe datorie iar viitorul este sumbru, atrag atenția oamenii de știință! Locuitorii planetei au consumat toate resursele pe care natura le poate regenera într-un an iar de trei zile consumăm ceea ce ar trebui să producă pământul pentru anul viitor.

Soluții există, spun cercetătorii însă oamenii nu conștientizează pericolul care îi pândește.

Cercetătorii de la Global Foot Print Network care fac acest studiu în fiecare an, spun că rata de consum este una extrem de mare. La ritmul actual, omenirea ar avea nevoie de 1,6 ori mai multe resurse decât poate produce planeta noastră.

Pandemia ar putea aduce 100 de milioane de oameni în sărăcie extremă

Carantiana a instituit în multe țări pentru a preveni răspândirea cu noul coronavirs a dus la reducerea activității și în consecină la reducerea consumului. Totuși, față de anul precedent, în 2020 perioada în care toate resursele pot fi regenerate a crescut cu trei săptămâni. În 2019 acestea erau consumate încă de pe 29 iulie.

Aceasta este cea mai mare diferență de la un an la altul din 1970, de când se realizează studiu. Avantajul relativ reprezentat de reducerea consumului are și un revers sinistru. Potrivit președintelui Băncii Mondiale, pandemia de Covid-19 ar putea arunca 100 de milioane de persoane în sărăcie extremă.

În 1970, data la care omennirea consuma toate resursele naturale regeneabile într-un an era stabilită la 29 decembrie. Așadar se poate spune că anterior anilor 70 oamenii erau în echilibru cu planeta și consumul nu depășea posibilitățile acesteia de regenerare. (sursa

Articolul precedentPionii lui Bolojan: Liberalii din consiliile de administraţie întorc partidului o parte din banii primiţi ca îndemnizaţii (PRELUARE)
Articolul următorLege pentru ca restaurantele să poată fi redeschise. Care sunt condițiile care trebuie respectate