Un atac armat a avut loc în Vienam luni seară, în jurul orei 22:00 ora României. Trei civili și unul dintre atacatori au murit. Alte 15 persoane au fost rănite, printre care și un polițist care se află în stare gravă.

Atacatorii au deschis focul în mai multe zone din centrul orașului Viena, în apropierea unei Sinagogi. Străzile orașului erau aglomerate iar cafenelele și restaurantele erau pline, fiind ultima noapte înainte ca Austria să între din nou în carantină.

“Au tras cel puțin 100 de gloanțe doar în față clădirii noastre. L-am văzut pe atacator fugind către mai multe baruri și restaurante de pe strada noastră.” a declarat un martor

Poliția din Viena a confirmat marți dimineață că 3 civili și un atacator au murit. Cei răniți sunt în stare de șoc, conform reprezentanților Poliției

Ministrul de Interne din Austria, Karl Nehammer, a confirmat că atacatorul ucis de Poliție era simpatizant ISIS: “Am trăit un atac al unui terorist islamist”

Acesta a declarat că încă un suspect este în libertate. Alți 4 s-au predat până în acest moment.

“Gândurile mele în acest ore sunt cu victimele și rudele lor.  Oricine îl atacă pe unul dintre noi, ne atacă pe toți”

Autoritățile roagă populația să rămână în case, iar elevii pot lipsi de la cursuri marți.

“Dacă este posibil, rămâneți acasă. Astăzi nu se face școală, așa că dacă va puteți lăsa copilul acasă astăzi, va rog să faceți acest lucru.”, a fost apelul făcut de Ministrul de Interne austriac. (sursa)

Articolul precedentPrea bolnavi ca să trăim, suficient de sănătoși ca să votăm
Articolul următorAlegeri SUA 2020 Ziua decisivă: Trump și Biden își dispută azi președinția Americii