Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a anunţat, vineri, că a deschis o anchetă în cazul mai multor angajaţi suspectaţi de implicare în atacurile din 7 octombrie din Israel comise de Hamas şi a precizat că a întrerupt colaborarea cu aceşti membri ai personalului, relatează Reuters, potrivit News.ro. 

„Autorităţile israeliene au furnizat UNRWA informaţii despre presupusa implicare a mai multor angajaţi ai UNRWA în atacurile oribile din Israel de la 7 octombrie”, a declarat Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA.

„Pentru a proteja capacitatea agenţiei de a furniza asistenţă umanitară, am luat decizia de a rezilia imediat contractele acestor membri ai personalului şi de a lansa o anchetă pentru a stabili adevărul fără întârziere”, a anunţat comisarul ONU.

Lazzarini nu a dezvăluit numărul angajaţilor presupus a fi implicaţi în atacuri şi nici natura presupusei lor implicări. Cu toate acestea, el a declarat că “orice angajat al UNRWA care a fost implicat în acte de terorism” va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală.

Un purtător de cuvânt al UNRWA nu a dorit să ofere mai multe detalii despre această situaţie, precizează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, a acuzat UNRWA că a anunţat ştirea în timp ce atenţia lumii era concentrată pe Curtea Internaţională de Justiţie, care a ordonat Israelului să împiedice actele de genocid împotriva palestinienilor şi să facă mai mult pentru a ajuta civilii din Gaza. „În orice altă zi, acesta ar fi fost un titlu important: Israelul prezintă dovezi ale complicităţii angajaţilor ONU cu Hamas”, a scris Levy pe X. (sursa)

Articolul precedentUcraina, coruptă și în vreme de război. A ieșit la iveală o fraudă masivă făcută de armata lui Zelenski. Suma este amețitoare
Articolul următorȚara care propune programul de lucru de 37,5 ore pe săptămână. Mulți români s-au mutat aici de-a lungul timpului