Meteorologii anunță și pentru astăzi temperaturi scăzute, ninsori la munte și ploi, fenomene normale pentru această perioadă a anului. De marți, temperaturile vor mai crește, dar încălzirea va fi de scurtă durată.

Elena Mateescu, director executiv al ANM: “E o probabilitate foarte ridicată de a înregistra în continuare precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în zona Carpaților Orientali, unde în continuare cantitățile de precipitații prin acumulare vor atinge valori de 10-15 litri pe metru pătrat și vorbim de intensificări ale vântului mai ales la altitudini mai mari de 1.700 de metri, rafalele pot depăși 90-100 km pe oră. În zonele mai joase de relief vor fi rafale de 60, 70 km pe oră.

Marți va fi o încălzire a vremii mai ales în Sudul Munteniei, al Olteniei și în Dobrogea. E posibil ca maximele să atingă valori de până la 18 grade, dar din a doua jumătate a săptămânii viitoare vremea din nou va atinge valorile specifice perioadei din calendar.

În Capitală ne așteptăm să consemnăm posibile ploi slabe începând cu a doua parte a acestei săptămâni.”

Meteorologii anunță cât mai durează vremea rece și care e prognoza pentru zilele următoare . FOTO: Facebook Salvamont Bihor

Meteorologii avertizează că orice episod de vreme rece și precipitații poate aduce la munte lapoviță și ninsoare, așa că cei care pleacă la drum trebuie să ia în considerare acest lucru.

Primul weekend cu adevărat rece din această toamnă a venit cu fenomene meteo extreme. Vijeliile puternice au smuls acoperișuri și au pus copaci la pământ, în mai multe zone din țară, iar, la munte, a fost vreme de iarnă.

Noaptea trecută, s-au înregistrat minus 8 grade Celsius, la Vârful Omu. Viscolul și ninsoarea abundentă au stricat planurile de drumeții ale turiștilor de la munte, iar cei care au ignorat vremea severă au rămas blocați pe trasee. (sursa)

Articolul precedentAterizare cu emoții pentru pasagerii unui avion TAROM care efectua o cursă București – Budapesta
Articolul următorCând se deschid târgurile de Crăciun în România