Peste 100 de paturi, o bună parte dintre acestea de terapie intensivă, alături de monitoare, injectomate și ventilatoare mecanice se află nefolosite în curtea spitalului modular din Lețcani de luni de zile. Autoritățile locale abia acum vor să discute să le trimită în zonele în care e nevoie de ele, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că „e păcat ca o resursă să rămână undeva cantonată”.

În timp ce tot mai multe spitale din țară se confruntă cu o lipsă acută de locuri libere la ATI, iar unii pacienți cu COVID-19 mor după ce nu au mai avut loc la Terapie Intensivă, la Iași, zeci de paturi, ventilatoare și monitoare stau depozitate de câteva luni fără ca autoritățile să ia măsurile necesare pentru utilizarea lor în alte unități medicale unde ar fi nevoie.

Aparatura neutilizată se află depozitată în curtea spitalului modular din Lețcani, care a fost achiziționat cu o capacitate de 250 de paturi în total, dintre care 102 de Terapie Intensivă, dar în care pot fi utilizate de fapt doar 118 paturi, dintre care doar 48 de Terapie Intensivă.


Citeşte întreaga ştire: În plină criză de locuri la ATI, zeci de paturi de terapie intensivă, dotate cu monitoare și ventilatoare mecanice, stau încuiate în două containere la Iași

Articolul precedent”O zi grozavă pentru știință și umanitate”. Vaccin cu o eficacitate de peste 90%. Este primul caz de succes după testele pe scară largă
Articolul următorPresă: Donald Trump se gândeşte să candideze din nou, la alegerile prezidențiale din 2024