ANAF, instituția de care mulți români se plâng că funcționează pe baza unui sistem birocratic învechit, pace pași spre digitalizare.

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat că un proiect privind implementarea unei aplicaţii pentru contribuabili este în licitaţie. ANAF Mobil ar putea fi disponibilă la finalul acestui an.

Lucian Heiuş a declarat, sâmbătă, într-un interviu acordat Antena 3, că aplicaţia ANAF Mobil este în licitaţie.

„Este acel ANAF Mobil, este în licitaţie, este în curs de finalizare, iar ca termen de implementare a acestei aplicaţii, atât pentru Android, cât şi pentru iOS este sfârşitul anului”, a spus Heiuş.

Cu ajutorul acestei aplicații contribuabilii vor putea să își vizualizeze fișa fiscală. „Ne dorim ca de pe telefonul mobil să poţi să poţi să vizualizezi fişa fiscală”, a mai explicat el.

Şeful ANAF a prezentat vineri noi date cu privire la evaziunea fiscală record din România şi a făcut un apel către populaţie să îşi plătească taxele şi impozitele.

Depunerea declaraţiei unice 212 se poate face până pe data de 25 mai, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând că încasările de pe urma acesteia ar putea ajunge anul acesta la 2 miliarde de lei. (sursa)

Articolul precedentCine sunt românii care ar putea primi bani mai mulţi la salariu de la 1 iunie. În ce condiţii pot primi 200 lei în plus
Articolul următorUltima zi a Street Food Festival. Merită un drum până la Cetate (FOTO)