Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România organizează sâmbătă, în Piaţa Universităţii, un miting în semn de solidaritate cu poporul palestinian. Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea publică pe durata mitingului.


În mod ciudat dar nu surprinzător, nu se face referire la faptul că actuala criză a fost declanșată de atacurile teroriste neprovocate ale Hamas în Israel. (n.r.)


„Sâmbătă (…) în Piaţa Universităţii, în intervalul orar 15,30 – 18,30, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei transmis, vineri, Agerpres.

Conform Legii nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, aceste reuniuni trebuie să se desfăşoare paşnic, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără să împiedice folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultură şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public şi nu pot fi continuate după ora 23,00.

Organizatorii adunărilor publice au obligaţiile legale de a respecta condiţiile de acces ale participanţilor la aceste reuniuni, locul, traseul de deplasare şi intervalul orar de desfăşurare a acestora.

Jandarmeria Capitalei le recomandă persoanelor care vor participa la această manifestaţie, dar şi celorlalţi cetăţeni să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Jandarmeria reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. (sursa)

Articolul precedentReacție la adresa lui CTP după ce i-a comparat pe pelerinii de la Iași cu teroriștii Hamas: “Om bolnav, care face bube de la nebăgarea-n seamă”
Articolul următorClujul este pe ‘radarul’ companiei Air France pentru zboruri directe la Paris