preluare de pe pagina printreranduri.net

Iohannis a găsit deja țapii ispășitori pentru viitoarea creștere a infectărilor cu noul coronavirus. Desigur, nu puteau fi alții de vină decât pesediștii! Nici nu ne puteam aștepta la altceva de la Iohannis, care de mult timp nu mai este președintele tuturor românilor, ci doar al celor care votează anti-PSD.

Pentru Iohannis este la fel de ușor să dea vina pe alții pentru incapacitatea guvernului „său” penelist (care nu este sau nu vrea să fie în stare să propună niște legi bune, corecte și constituționale), precum misteriosului Grup de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului (GCS) să manipuleze datele și statisticile „oficiale”. Oricum, nu-i poate lua nimeni la rost. Iohannis are imunitate, iar membrii GCS sunt „secretizați”.

Astăzi, PSD a ajuns să fie pus cu spatele la zid pentru incapacitatea sa de a fi un adevărat partid de opoziție! Liderii PSD stau paralizați și se mulțumesc să critice PNL-ul la Tv și pe Facebook, dar în Parlament votează și modifică legile PNL, de parcă asta ar fi treaba unui partid de opoziție…

O decizie înțeleaptă este aproape imposibilă în cazul de față. Dacă PSD nu votează legea carantinei dorită de Iohannis și PNL, brusc va crește numărul infectărilor și al morților. Din cauza PSD, desigur! Cu zecile sau sutele, cum a anunțat deja, în avanpremieră, președintele Iohannis. Dacă votează legea, PSD riscă să-și piardă electoratul propriu și așa nemulțumit deja de blaturile străvezii ale lui Ciolacu cu Orban și Iohannis. În ambele variante, PSD riscă foarte mult să piardă. Și atunci, ce ar mai putea să facă pesediștii în această situație aparent fără ieșire?

De exemplu, un lucru aparent banal: i-ar putea pune într-o situație de offside pe Iohannis, Orban și pe ceilalți peneliști. Cum? Lăsându-i singuri în Parlament să-și voteze legea. Cu cine pot. Fiind la putere, PNL și Iohannis nu ar trebui să aibă o problemă în a asigura cvorum și a strânge majoritatea voturilor din Parlament, chiar și în absența PSD. Sau dacă au o problemă, atunci înseamnă că și-au pierdut majoritatea și ar trebui să se gândească, ca un partid democratic și responsabil ce sunt, să plece de la guvernare, lăsându-i în loc pe cei care pot strânge numărul necesar de voturi!

Chiar dacă este o urgență și chiar dacă ne este frică de coronavirus, nu putem suspenda democrația pentru că așa e mai ușor sau pentru a acoperi incompetența unora sau altora. Vorba celor de la Libertatea: nimeni și nimic nu-i dă dreptul președintelui Klaus Iohannis să pună virusul la tâmpla Parlamentului și să ordone marțial: “Votați!”. Acceptând asta, parlamentarii acceptă și următorul pas: la viitoarele alegeri, Iohannis ne va spune la fel! Și uite așa, ”pas cu pas”, renunțăm la libertăți și democrație! (sursa)

Articolul precedentDemocrație cu virusul la tâmplă | Președintele nu poate obliga Parlamentul să se grăbească pentru cât a lenevit Guvernul
Articolul următorȘeful senatorilor PNL, filmat cu un coniac și o pisică la dezbaterile Legii carantinării