În contextul înmulțirii numărului zilnic de noi infectați cu coronavirus, există o serie de activități și de spații pe care e bine să le evităm în această perioadă, dacă dorim să reducem riscul contaminării cu noul virus, scrie Libertatea.ro.

Un grafic realizat de Asociația Medicală din Texas ierarhizează activitățile obișnuite ale oamenilor în funcție de riscul la care acestea îi expun la infectarea cu coronavirus. Astfel, cel mai puțin periculos este să ieși din casă până la cutia poștală, la polul opus aflându-se mersul la bar.

Cei care au realizat graficul au analizat activitățile presupunând că oamenii respectă toate măsurile de protecție și distanțare socială. S-au luat în calcul condițiile în care au loc activitățile, dacă se desfășoară în interior sau în exterior. Evident, activitățile care aduc la un loc un număr mare de oameni sunt mai periculoase.

De asemenea, cu cât petrecel mai mult timp într-un loc, cu atât riscul de infectare crește, arată cercetătorii din Texas. De aceea, puburile, barurile, stadioanele și locurile unde au loc concerte sunt pe locuri fruntașe în această listă.

„Presupui automat că în aceste locuri oamenii nu poartă tot timpul masca pentru că beau sau mănâncă. La fel, oameni pot vorbi tare. Pot să cânte, să strige, iar astfel se pot răspândi mai ușor aerosolii de la cei infectați”, a explicat medicul Dianna Fite, președintele asociației care a realizat graficul.

Mersul la plajă sau la piscină ne expun la un risc moderat, dar expunerea crește atunci când călătorim cu avionul sau când jucăm sporturi de echipă.

„Ca medici, credem că cel mai important este să evităm aglomerările și să petrecem cât mai mult în casă. Ori dacă ieșim, să alegem activitățile care presupun riscuri scăzute sau moderate”, a mai spus medicul, care amintește de importanța purtării măștii și a regulilor de distanțare socială. (sursa)

Citeşte întreaga ştire: Activitățile care ne expun cel mai mult la COVID-19. Cât de riscante sunt mersul la plajă, alimentarea la benzinărie și plimbările alături de ceilalți

Articolul precedentRaed Arafat: Mersul la Biserică e mai periculos decât mersul la PĂCĂNELE
Articolul următorEșecul guvernării pentru sondaje și aplauze