Autoritățile de la Iași inaugurează azi noul terminal al Aeroportului Internațional, care va găzdui peste 2,5 milioane de pasageri. 

”Vom operaționaliza noul terminal T4, iar dacă cu actuala infrastructură aeroportuară am ajuns la această performanță, T4 (care este de aproximativ 13 ori mai mare decât actualul terminal T3) va crea oportunități uriașe pentru întregul județ, iar dezvoltarea aeroportului va fi fără precedent. Mă bucur mult că am investit în acest obiectiv, iar acum se dovedește că a fost o decizie bună pentru comunitatea noastră”, a transmis Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.


citește și: Aerogara din Oradea, de cinci ori mai puțini pasageri decât la Suceava! Aproape 100.000 mai puțini decât la Bacău! (GRAFIC)


Terminalul 4 este cel mai mare din țară după cel de la Otopeni, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 32.000 mp, șapte porți pentru „Plecări” și trei porți pentru „Sosiri” și o capacitate de 3,3 milioane de pasageri anual. 

De pe Aeroportul Iași avem posibilitatea să călătorim în 24 de destinații, din care 23 internaționale

Turiștii vor putea călători spre 24 de destinații, dintre care 23 internaționale, iar rutele sunt operate de cinci companii aeriene partenere, ultima începând cu luna mai 2024.

Anul trecut Aeroportul Internațional Iași a avut un trafic de 2,34 milioane de pasageri (trafic în creștere cu 52% față de anul 2022), locul trei după Cluj cu 3,24 milioane și înainte de Timișoara cu 1,35 milioane pasageri.

Oradea a avut 152.000 de pasageri în 2023, în scădere cu 27% față de 2022.

Rutele sunt operate de cinci companii aeriene partenere, a 6-a companie (Eurowings) începând zborurile cu luna mai 2024. Aeroportul este aflat la aproximativ 8 km nord-est de centrul orașului Iași.  Este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate de pe teritoriul României. (sursa)

Articolul precedentCum se calculează vechimea în muncă și cum se compensează perioadele de necontributivitate asimilate
Articolul următorMinistrul Agriculturii cere demisia comisarului european de profil și denunță regulile impuse de politica ‘verde’ a Comisiei Europene (Green Deal), respinse puternic de fermierii din mai multe țări