Șapte militari români de la Baza Mihail Kogălniceanu și un civil au fost reținuți, miercuri, de procurorii militari. Aceștia sunt acuzați de delapidare și furt, au declarat surse judiciare pentru Știrile PRO TV.

Cu o zi în urmă, au avut loc percheziții domiciliare efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, într-un dosar ce vizează furtul a șapte tone de combustibil destinat avioanelor din baza NATO, potrivit Replica Online.

60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți, mai scrie sursa citată.

Anul trecut, în noiembrie, DIICOT anunţa că un grup infracţional compus din mai mulți români a furat, între 2017 şi 2021, motorină în valoare de 2 milioane de dolari din baza Mihail Kogălniceanu.

Furtul, de proporții, a fost reclamat atunci chiar de guvernul federal.

Angajații societăţii care aprovizionau baza cu motorină, descărcau doar o parte din combustibil în rezervoare. Ce rămânea în cisterne, furau, precizau atunci surse din anchetă. Operațiunea era coordonată de liderul unei grupări interlope din județul Constanța.
 

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentUcraina a mințit! Polonia anunță că racheta era ucraineană. NATO: Nu este vina Ucrainei!
Articolul următorIoan Mang: PSD este întotdeauna de partea oamenilor!