În perioada următoare, temperaturile vor fi sub normalul perioadei.

În unele zone vor fi și ploi însoțite de descărcări electrice în mai multe zone din țară.

„Temperaturile vor mai scădea în zilele următoare. Dacă astăzi, temperatura maximă a ajuns până la 25 de grade în sud-estul teritotiului și prin vest, de mâine nu vor mai depăși 22 de grade și acestea vor fi înregistrate prin zona Banatului, Crișana. De mâine încep și ploile. Vor fi adverse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. De poimâine, precipitațiile vor fi în restrângere. Vorbim de averse mai ales în zonele de deal și munte, iar temperaturile vor rămâne în continuare mai scăzute de ce ar fi normal să înregistrăm”, a declarat Iris Răducanu, meteorolog ANM, potrivit digi24.ro.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri, 10 mai, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit ANM, în perioada 13 mai – 10 iunie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în unele zone, iar ploile vor fi puține.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și ușor mai coborâte în cele sudice și estice. În restul teritoriului, temperatura medie a aerului se va situa în jurul mediilor multianuale. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în vestul teritoriului.

Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, posibil ușor deficitar în regiunile sud-vestice. (sursa)

Articolul precedentAlegerile de pe 9 iunie. Românii vor primi la urnă cinci buletine de vot
Articolul următorUnde ar putea fi văzută din nou aurora boreală în România. O furtună solară extremă a început să lovească Pământul la începutul weekendului (VIDEO)