Cerul va fi din nou cuprins de aurore impresionante ca urmare a unei furtuni solare extreme care a început să lovească Pământul la începutul weekendului, provocând temeri de perturbare a reţelelor de energie electrică şi de comunicaţii. Furtuna este cauzată de o serie de ejecţii de masă din coroana solară.

Din Tasmania până în Franţa, fotografii ale aurorei boreale realizate de amatori şi profesionişti deopotrivă au fost postate pe reţelele de socializare începând de sâmbătă dimineaţa, însoţite de comentarii de uimire.

Condiţii asociate unei furtuni geomagnetice de nivel 5, nivelul maxim pe scara utilizată, au fost observate vineri seară, a anunţat Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA.

Furtuna ar urma să continue cel puţin până duminică, cu sosirea unor ejecţii suplimentare de masă coronală, a precizat NOAA sâmbătă pe X într-o prognoză actualizată, indicând că au fost semnalate nereguli în reţeaua electrică şi degradarea comunicaţiilor de înaltă frecvenţă şi a GPS. (sursa)

Articolul precedentVremea se răcește simțitor în perioada următoare. Unde sunt așteptate ploi. „Temperaturile vor fi mai scăzute decât normal”
Articolul următor3 forme de mișcare de care avem nevoie în fiecare săptămână, recomandate de specialiști