60m.ro: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vândut Termocentrala Mintia unei companii fantomă cu activitate zero în România. Proprietarii figurează ca cetățeni ai paradisului fiscal Grenada.

Un acționar minoritar ar fi cetățean britanic. Cei șase asociați ar proveni din kurdistanul irakian, potrivit Forbes România. Licitația a avut loc vineri, iar tranzacția, în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA.

Compania câștigătoare este Mass Global Energy Rom SRL. Compania kurzilor a fost înregistrată în România în data de 01.05.2022. Din primele informații reiese ca Virgil Popescu a organizat un nou jaf național.

Numai fierul de la Termocentrala Mintia valorează mai mult decât prețul de achiziție, nu mai vorbim de cei 334 km2, terenul pe care se întinde marele complex energetic hunedorean, Termo Mintia. Mass Global Energy Rom are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă.

„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de deschide sistemul hunedorean de producere a energiei și de a păstra Mintia pe harta energetică a României” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. 

În cazul în care acești investitori fantomă nu își vor îndeplini obligațiile asumate prin contract statul va fi nevoit să intervină în justiție. După cum știm, mafioții care conduc țara pot aștepta termenul de prescripție, astfel Mintia poate fi rasă de pe fața pământului, la fel cum au procedat cu toată industria românească. (Cimpoi Adrian)

Articolul precedentActiviștii PES adună mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen
Articolul următorSelly merge la război!