Un episod de iarnă severă lovește din nou România. Vremea se schimbă radical, iar temperaturile vor scădea cu 10 grade Celsius de la o zi la alta. Vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a țării.

Iarna se întoarce în forță. Sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute mai întâi în nordul țării, după care se va extinde și în celelalte regiuni.

„Încă de vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a țării, iar frontul va avansa către sud-est pe parcursul zilei de sâmbătă. Prin urmare, vom avea peisaj de iarnă în weekend în toată țara, temperaturile vor fi sub 5 grade Celsius, dar strat consistent de zăpadă se va depune numai pe la munte”, a explicat meteorologul Simona Căpșună, pentru Observator News.

Vreme geroasă la munte

La munte, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni geroasă – noaptea în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi variabil, temporar noros pe parcursul zilei, când va ninge slab în Carpații Orientali și local în restul masivelor. Tot ziua, temporar vântul va prezenta intensificări, în general cu rafale de 60…80 km/h, mai ales în zona înaltă, viscolind zăpada, apoi va sufla slab și moderat. (sursa)

Articolul precedentO nouă companie aeriană pe piața din România. Orașul de unde poți zbura în inima Europei
Articolul următorSimptomele unei infecții respiratorii pot dura și două săptămâni. Când să apelăm la medic