Numărul de decese lunare în exces față de media ultimilor 9 ani precedenți s-a dublat practic în luna iulie comparativ cu luna iunie, din cele 2459 de decese excedentare, doar 692 fiind oficial puse pe seama Covid-19. Datele raportate de Institutul Național de Statistică (INS) arată fie că numărul de morți puși pe seama Covid a fost mult subevaluat de autorități, fie că victimele colaterale ale măsurilor de carantinare ale populației și economiei au fost mult mai numeroase, fie ambele.

În total, în lunile iunie și iulie, au fost înregistrate 3.689 decese peste media respectivelor 2 luni din precedenții 9 ani, de 3,5 ori mai multe decât decesele puse oficial de autorități pe seama Covid-19, 1.062, în aceeași perioadă.

După ce în primele cinci luni ale anului, cu excepția lunii aprilie, mortalitatea s-a situat mult sub media lunilor respective din ultimii 9 ani, începând cu luna iunie, numărul lunar de morți a început să crească progresiv comparativ cu media lunară din ultimii 9 ani.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/victimele-colaterale-ale-carantinei-2-459-de-decese-in-exces-fata-de-media-ultimilor-9-ani-in-iulie-din-care-numai-692-puse-oficial-pe-seama-covid-19489128

Articolul precedentUSR acuză o schemă imorală a lui Bolojan: Cum se pompează bani în presă pentru susţinerea mitului primarului gospodar
Articolul următorAnomalie în prag de alegeri. BEC nu vrea să oprească votul multiplu!