Șapte județe din vestul țării sunt joi și vineri sub avertizare de cod roșu de caniculă. Vor fi „temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat”, anunță ANM. Canicula nu ocolește nici restul țării: 11 județe sunt sub avertizare cod portocaliu, iar celelalte sub cod galben.

Zonele afectate de codul roșu de caniculă sunt județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Avertizările meteorologice de caniculă sunt valabile pe 24 și 25 iunie

„Se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei”, scrie în avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturile vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest, între 35 și 38 de grade. În cursul nopții, valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20-24 de grade. „Ne așteptăm să avem cele mai ridicate temperaturi din luna iunie pentru zonele din vestul țării, din toată istoria măsurată. Aceste zone cu roșu pot depăși mâine maximele înregistrate în istoria observațiilor, pentru luna iunie”, a declarat, miercuri, Robert Manta, meteorolog ANM, pentru Libertatea.

Sfaturi pentru a ne proteja de caniculă

În aceste condiții, Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut mai multe recomandări pentru ca zilele caniculare să afecteze cât mai puțini oameni.

Citeşte întreaga ştire: Vestul României intră astăzi în cod roșu de caniculă. Sfaturi pentru a te proteja de temperaturile ridicate

Articolul precedentDeja nu mai e de gluma, ci de MEDICI! Cîțu, deranjat pe PROPRIUL vot din Senat!
Articolul următorBrandul unui municipiu din România a învins Parisul şi a obţinut aurul pentru cel mai bun brand de oraş din Europa