Printre finaliștii în copetiția pentru ocuparea fotoliului de premier britanic se află fost fostul ministru de finanțe Rishi Sunak și actualul ministru de externe Liz Truss.

În Marea Britanie procesul de alegere a liderului Partidului Conservator a ajuns aproape de final.

Fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak (137 de voturi) și ministrul de externe Liz Truss (113 de voturi) sunt cei doi politiceni cu cele mai mari șanse. Un al treilea candidat, fostul secretar al Apărării Penny Mordaunt, a renunțat la vot.

Agențiile de presă notează că procedura de alegere a liderului conservatorilor în Parlament a fost finalizată, acum revine membrilor de rând ai partidului. Ei vor decide dacă primul bărbat de culoare va deveni prim-ministru al Marii Britanii sau o femeie va conduce guvernul pentru a treia oară.

La rândul său, expertul rus Anatoly Nesmiyan a spus că Truss este candidatul cel mai puțin favorabil pentru Kremlin.

Pe canalul său de Telegram, acesta notează că, dacă Truss va câștiga șefia guvernului, ar putea deveni și mai dură decât Boris Johnson în problema relațiilor cu Federația Rusă.

„Aproximativ jumătate din voturi vor fi distribuite nu după principiul preferinței pentru unul dintre candidați, ci, dimpotrivă, după principiul refuzului de a vota pentru altul. În acest caz, șansele lui Truss sunt mai mari. Și dacă va câștiga, atunci ca prim-ministru va fi și mai dură decât Johnson în problema relațiilor cu Rusia și a conflictului din Ucraina. În acest caz, Kremlinul își va aminti cu nostalgie de vremurile bune ale mandatului de premier al lui Boris Johnson ”, a spus el. (sursa)

Articolul precedentCând oamenii o duc greu și nu le ajung banii, li se spune să-și mai ia un job! Niciodată nu am auzit să li se spună antreprenorilor să-și mai deschidă un ”biznis” dacă nu sunt mulțumiți de profit
Articolul următorNe așteaptă patru zile fierbinți în aproape toată țara. Ce trebuie să facă populația și autoritățile în această perioadă