Din ianuarie 2015 până în octombrie 2019, generalul Nicolae Ciucă a fost Șef al Statului Major al Apărării, iar din noiembrie 2019 până în noiembrie 2021, ministrul Apărării!

adevarul.ro: Cum a fost furat combustibil de 2 milioane de dolari din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

Surse judiciare au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” cum au operat hoţii timp de patru ani la una dintre cele mai securizate baze militare din România şi din Europa de Est.

Cele şapte persoane lucrau la o societate comercială din Constanţa ce se ocupa cu administrarea generatoarelor din cadrul bazei militare Mihail Kogălniceanu. Practic, cei şapte alimentau generatoarele cu motorină. La intervale bine stabilite de timp, angajaţii societăţii comerciale veneau la baza militară Mihail Kogălniceanu cu cisterne pline cu combustibil pentru a alimenta generatoarele. La intrarea în bază, respectivii prezentau documentele justificative, după care îşi continuau drumul cu cisternele până le fiecare generator. Numai că, după cum au confirmat surse judiciare pentru „Adevărul”, cei şapte nu alimentau generatoarele cu cantitatea de combustibil conform contractului şi documentelor, ci îşi păstrau şi ei o cantitate cu care plecau în cisternă. Iar la ieşirea din baza militară nimeni nu avea cum să verifice dacă în cisternă mai este sau nu combustibil.

Numai că, la un moment dat, a ieşit la iveală alimentarea redusă cu carburant a generatoarelor din cadrul bazei militare, iar în luna aprilie a acestui an autorităţile americane au sesizat DIICOT. Au urmat luni întregi de verificări, strângeri de documente, monitorizări şi interceptări, iar în final toată operaţiunea a fost devoalată.

Prejudiciul reclamat de către guvernul federal al S.U.A. se ridică la aproximativ două milioane de dolari.

„Departamentul Apărării nu are de făcut vreun comentariu privind investigaţia din România la care faceţi referire. Autorităţile locale din România sunt cele care au competenţă legat de acest caz”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanţi ai Biroului de Presă al Pentagonului de la Washington D.C.

Citiți întreaga știre pe adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.