• UE ar putea interzice motoarele care consumă benzină, motorină și GPL
  • Decizia de interzicere ar putea intra în vigoare în anul 2025
  • Frans Timmermans a anunțat că va negocia productiv cu industria

Uniunea Europeană gândește tot mai verde. Mașinile pe benzină, motorină sau GPL ar putea fi interzise până în 2025. Vor fi înlocuiți cu alți combustibili, precum hidrogenul lichid, a cărui electricitate este furnizată din surse regenerabile.

Dan Sperșing, directorul Institutului de Studii ale Transportului la Universitatea din California: „Sistemul de transporturi pe care îl folosim acum este, probabil, cel mai ineficient și irositor de resurse, pe care ți-l poți imagina. Folosim atât de multă energie, folosim atât de mult teren pentru drumuri, pentru parcări și producem atât de multe gaze cu efect de seră.”

Frans Timmermans, care răspunde de politici climatice din Comisia Europeană, nu vrea totuși să intre în război cu producătorii. Propunerea vine în contextul creșterii conștientizării problemelor de mediu, la nivel mondial.

Frans Timmermans: „Știți că industria auto începe prin a spune că este imposibil și apoi, în cele din urmă, se conformează. Nu iau acest lucru ca șablon în negocierile mele, pentru că trebuie să le ascultăm argumentele.” (sursa)

Articolul precedentCoșurile de gunoi gem de mâncare aruncată. Nu e păcat de ea?
Articolul următorConsiliul UE aprobă ca multinaționalele să fie obligate să facă publice impozitele plătite în fiecare țară din UE