Un bărbat din Noua Zeelandă a fost dat în judecată de iubita lui pentru că n-a dus-o la aeroport și din această cauză ea a pierdut un zbor și un concert la care urma să meargă împreună cu prietenii. Instanța a respins, însă, cererea femeii, potrivit BBC.

Femeia și-a acuzat iubitul că ar fi încălcat un “contract verbal” prin care acesta își luase angajamentul să o ducă la aeroport, să stea la ea acasă cât timp lipsește și să aibă grijă de câini, scrie digi24.ro.

Potrivit unui document legal în care femeia este identificată cu inițialele CL, iar bărbatul cu HG, ea îi ceruse anterior iubitului să o ducă la aeroport între orele 10:00 și 10:15. Însă el n-a reușit să facă asta, motiv pentru care ea s-a dus la tribunal.

În plângere, CL a spus că a pierdut zborul și a trebuit să suporte costuri suplimentare pentru a călători a doua zi și pentru cazarea câinilor la o pensiune. De asemenea, a plătit și pentru un serviciu de transfer la aeroport, iar toate aceste lucruri i-au creat și un disconfort major.

Cei doi erau împreună de 6 ani și jumătate și nu se știe dacă s-au despărțit după acest incident.

Înainte de a respinge cazul, tribunalul s-a interesat dacă iubitul femeii a încheiat un contract pentru a o duce la aeroport și a avea grijă de câinii ei sau alt contract care să stabilească niște obligații sau îndatoriri.

“Partenerii, prietenii și colegii fac aranjamente sociale, dar este puțin probabil ca acestea să se supună legilor, acest lucru fiind posibil doar dacă părțile încheie un act care specifică clar chiar și niște promisiuni”, se menționează în decizia instanței.

“Când prietenii nu reușesc să-și țină promisiunile, cealaltă persoană poate suferi consecințe financiare și este posibil să nu fie compensată pentru acea pierdere”, se mai spune în hotărâre.

“Întrucât instanța a constatat că părțile și-au făcut promisiuni în contextul prieteniei lor, CL nu a demonstrat că are dreptul la cele solicitate, iar cererea ei este respinsă”.

Decizia tribunalului a fost făcută publică joi, 20 iunie. (sursa)

Articolul precedentUn oraș din Europa îndrăgit de români nu va mai avea apartamente de închiriat pentru turiști. Care este motivul
Articolul următorNici la munte nu mai poți fugi de caniculă. La cota 2.000, pe Transfăgărășan, termometrele au urcat peste 30 de grade: “E enorm”