Ministrul demis al Sănătății, liberalul Victor Costache, este acuzat de ucidere din culpă de către soțul unei paciente care a murit după ce a fost operată de Costache. Soțul declară că ministrul a operat-o fără motiv real, pentru a încasa 10.000 de euro, cât a costat operația. Conform specialiștilor, aceasta nu trebuia făcută în regim de urgență. Cazul a fost adus in atentia publicului dupa un interviu cu sotul pacientei decedate, acordat pentru Kanal D.

Soția preotului Mihalache Tudorică a fost operată în urmă cu trei ani la clinica particulară din Sibiu, unde ministrul Victor Costache era și medic și director. Prețul total: 10.000 euro, plus 300 de lei pe zi pentru cazare. Victor Costache a promis familiei că în câteva zile femeia va reveni acasă după operația de stenoză aortică severă. Un diagnostic pe care ministrul i l-a pus pacientei și pe care, după deces nu l-a mai recunoscut.

Femeia a murit la doar 7 zile după operație. Familia a cerut o expertiză, iar concluziile au fost uluitoare. Bolnava nu trebuia operată.

Puteți vedea interviul integral aici.

Articolul precedentPNL face țara praf!
Articolul următorMajoritatea PNL din Parlament va scumpi și gazele