Conform visualcapitalist.com, România a cheltuit anul trecut șase miliarde de dolari pentru apărare. Desigur, nu se știe exact destinația banilor și nici eventualele foloase pentru țara noastră!

Astfel, țările membre NATO și-au crescut cheltuielile de apărare pentru al treilea an consecutiv, suma pentru anul trecut un TRILION de dolari. Turcia este singura țară membră care în ultimii șapte ani și-a scăzut constant cheltuielile.

România se află pe locul 14 din cele 29 de state membre, cu șase miliarde de dolari, după Belgia (șapte miliarde) și la egalitate cu Danemarca.

Letonia, Lituania, Cehia, Slovacia, Ungaria și România sunt țările care au avut o creștere de peste 100%, în cazul Lituaniei, creșterea cheltuielilor fiind de aproape 200%, până la un miliard de dolari.

Pe locul întâi se află SUA, cu 811 miliarde de dolari cheltuiți anul trecut urmate, la o distanță uriașă, de Marea Britanie, cu 73 de miliarde. Dintre vecinii României, Ungaria se află pe locul 18, cu trei miliarde de dolari, în vreme ce Bulgaria a cheltuit un miliard de dolari pe apărare, fiind pe locul 22.

sursa

Articolul precedentBolojan, căzut în dizgrația lui Cîțu / Cum arată schema viitoarei conduceri PNL
Articolul următorPSD cere autorităților să sancționeze dur organizarea ”ilegală” a Congresului PNL: Infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor