“Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat astăzi că riscul a fost ridicat de la moderat la nivelul ridicat pentru locuitorii Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se răspândească”, a declarat Luni Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, citată de agenţia Reuters.

Comisarul UE pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că la nivelul Uniunii Europene se înregistrează cel puţin 2.100 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19. Epidemia s-a răspândit în 18 dintre cele 27 de state membre UE, transmite Mediafax.

Autorităţile din Italia au anunţat Luni seară că bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la 52 de morţi, iar numărul total al infecţiilor este de 1.835. În Franţa sunt 191 de cazuri, dintre care trei mortale. În Germania sunt 150 de cazuri de infectare.

La nivel mondial, bilanţul epidemic este de 90.160 de cazuri şi 3.079 de decese, în 73 de ţări şi teritorii, în principal în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni seară că “virusul încă poate fi izolat”, subliniind că nu este vorba despre o pandemie.

Articolul precedentPartidul traseiștilor
Articolul următorSe dau bani pentru împăduriri