A. Cristorian: Nici n-a început bine anul că s-a încins bătălia pentru locurile acelea călduțe de pe listele primului scrutin, cel al europarlamentarelor.

Iar cum locuri nu-s suficiente pentru cîte valori putem noi trimite să doarmă la Bruxelles, destul de mulți se vor fi trezit cu ștampila de refuzat la export în frunte.

Cel mai nasol e la liberali, care au vreo zece trimiși în pribegia cea dulce a Parlamentului European, dar care abia dacă mai pot miza, cu certitudine, pe jumătate din mandatele actuale. Și nu doar atît, însă lista construită cu migală la partid a ajuns și la întîiul turist al țării, la Cotroceni, care a privit-o cu atenție și îngrijorare, după care i-ar fi șoptit tovarășului g-ral Ciucă vreo două nume: Predoiu și Odobescu. Adică două nume noi, dintre care doar al madamei Odobescu, fosta consilieră a prezidentului, acum la Externe, era în calcule la bursa posturilor.

Unicredit Tiriac Bank

Predoiu, pare-se, va fi chiar capu’ la listă, zic niște surse din zona galbenă. Iar la astea două nume s-ar mai putea adăuga vreo două-trei, în funcție de cît are Iohannis chef să facă unor apropiați pe plac.

Ceea ce înseamnă că întîiul posesor de batistuță, Rareș, s-ar putea să fie nevoit să-și etaleze costumele Brioni și ceasurile Patek Philippe pe la noi prin bătătură. Mai ales că încă un new entry  l-ar duce, de pe eligibilul loc de mai ieri, undeva în zona de redistribuire a listei liberale. (catavencii.ro)

Articolul precedentOrașul din România în care se trăiește mai bine decât în marile capitale europene. Este pe 10 în topul UE al calității vieții
Articolul următorDeciziile BNR cu privire la rata dobânzii de politică monetară