Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la vila din Corbeanca, unde s-au deplasat în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute, au declarat pentru G4Media.ro surse polițienești. Avocatul Elenei Udrea a declarat după condamnare, potrivit televiziunilor de știri, că Elena Udrea se află în țară.

18.37 Elena Udrea se afla cu un bărbat în mașină în momentul reținerii sale în Bulgaria, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

18.36 Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Udrea ar fi fost prinsă la Kulata, aproape de granița cu Grecia.

18.33 Elena Udrea, pe data de 5 martie: ”Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Tatăl acelei fetițe ucise de șoferița beată a blestemat judecătoarea care a eliberat-o. Sunt emoțiile unor oameni, ale unor oameni care au în grijă și un copil, nu este ușor deloc.”

18.06 Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a anunțat joi că Elena Udrea a putut ieși din țară pentru că nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie. Vezi aici precizările poliției de frontieră.

18.03 Anul trecut, procurorii DNA au încercat să nu se mai repete episodul din 2018, când Udrea a fugit din România pentru a nu fi dusă la închisoare, însă judecătorii de la două instanţe au refuzat să-i interzică plecarea din ţară. Detalii aici.

17.38 Ce dosare mai are Elena Udrea pe rol. Marea problemă din dosarul finanțării ilegale a campaniei prezidențiale din 2009, unde a primit o sentință de 8 ani închisoare în primă instanță. Detalii aici

17.35 Poliția Română anunță într-un comunicat oficial că Elena Udrea a plecat din România joi dimineață, înainte de pronunțarea sentinței definitive prin care a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Poliția arată în comunicat că împotriva Elenei Udrea nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Detalii aici

17.15 Potrivit surselor G4Media.ro, Elena Udrea nu avea interdicție de a părăsi țara nici alte măsuri preventive. Potrivit legii însă, interdicția de a părăsi țara poate fi luată doar în timpul urmăririi penale sau de către instanța de judecată în timpul procesului. Instanța putea dispune control judiciar, iar în interiorul acestuia măsura suplimentară de nu părăsi localitatea sau țara. Problema este că în stadiul procesual în care se afla Elena Udrea, respectiv judecarea contestației în anulare, aceste măsuri nu mai puteau fi dispuse dat fiind că Elena Udrea exercita o cale extraordinară de atac, au declarat pentru G4Media.ro experți în drept penal.

16.50 Elena Udrea apare pe site-ul Poliției Române la secțiunea persoane urmărite. Ea este încadrată de alți trei fugari: Badea Abel, condamnat pentru infracțiuni la regimul circulației, Bratu Gheorghe Constantin, condamnat pentru furt, și Filip Cosmin Titu, condamnat pentru furt din locuințe.

”Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arată pe site-ul Poliției.

16.46 Au început procedurile de dare în urmărire internațională.

16.24 Elena Udrea ar fi ieșit prin țară prin vama Giurgiu, joi dimineața, înainte de condamnare.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia e definitivă. Instanța a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei. (g4media.ro)

Articolul precedentElena Udrea ar fi fugit IAR din țară – surse
Articolul următorMai multe obiective turistice din Bihor, incluse de guvern, prin PNRR, în rute turistice naționale, în vederea restaurării și promovării