Reintrăm în carantină în încercarea de a salva Crăciunul! Cu acest obiectiv in minte, guvernanții britanici iau in calcul revenirea la așa-numitul „lockdown”.

Belgia face deja pasul de duminică noapte și devine al doilea stat european care se închide complet, după Franța. Între timp, americanii au trecut de 100.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un record la nivel global. Înseamnă, în medie, o persoană infectată în fiecare secundă.

„Excludem revenirea la carantină”, declarau categoric liderii europeni la sfârşitul primăverii. Socoteala lor a fost bulversată de situația dramatică în care a ajuns continentul. Răspândirea virusului este scăpată de sub control, iar recordurile negative cad de la o zi la alta.

Raportat la populaţie, cele mai afectate sunt, în acest moment, Cehia, România, Belgia şi Polonia. Pe de altă parte, tot în Belgia, dar și în Austria, Italia sau Serbia, s-a înregistrat un salt uriaș al ratei infectare în numai o săptămână.

În acest moment, vorbim despre restricții aspre în toate aceste țări, dar și în Germania, Spania, Olanda, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria și Slovenia. (sursa)

Articolul precedentAnunţul lui Orban despre alegeri: ”Nu există niciun fel de risc pentru a crește răspândirea virusului!”
Articolul următorCe condiții trebuie să îndeplinească românii care vor să revină în țară de sărbători? Anunțul de ultimă oră a lui Nelu Tătaru